't Boekels Kwartierke 

 

 

 

 

 

Homepage
Wetenswaardigheden
Optredens
Jubileum
CD- en DVD-informatie
nn Dikke

 

Wetenswaardigheden

t Boekels Kwartierke
Dat 't Boekels Kwartierke met zijn tijd mee gaat bewijst n van hun nieuwe liedjes 'Social Media'. Dit liedje is in de studio opgenomen en door te klikken op deze link Social media kunt u het nummer bekijken en beluisteren.

t Boekels Kwartierke komt voort uit het jongerenkoor Boekel. Het begon allemaal in 1979 toen tijdens een koffieconcert een Brabants kwartierke werd ingelast. Dat viel in de smaak.

Vandaag de dag is t Boekels Kwartierke een begrip in de hele provincie Noord Brabant en daarbuiten. Overal waar ze komen is het feest. In de vakantie van 1990 en 1998 werden ze uitgenodigd in Canada op een reunie van Boekelse en Venhorstse emigranten.

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer rapporten en fotoboeken waarin wordt vastgelegd hoe ons Brabant er uitzag en ziet. Hoe Brabant klonk en hoe het nu in sommige plaatsen, zoals in Boekel, nog klinkt kunt u horen op hun CDs. Uiteraard is dit ook zien tijdens de optredens en op hun DVD.

t Boekels Kwartierke maakt een lekker stukske muziek met een humoritische kijk op de samenleving van vandaag en gisteren. Inmiddels heeft t Boekels Kwartierke een behoorlijk repertoire met zelfgeschreven teksten in het dialect gezongen en grotendeels ook met eigen geschreven melodien. De geschetste tafereeltjes zijn goed herkenbaar en bestemd voor iedereen die van Brabantse gezelligheid houdt.

Al vele jaren bestaat 't Boekels Kwartierke uit vijf leden:
- Andr Tielemans zingt en speelt gitaar
- Jan van den Elzen zingt en speelt gitaar en diverse ritme-instrumenten
- Mieke de Rijck-van Rooij zingt en speelt dwarsfluit en diverse ritme-instrumenten
- Rianne Rooijakkers-van Rooij zingt en speelt basaccordeon
- Thea Verbruggen zingt en speelt accordeonOns e-mail is Rianne Rooijakkers